In spite of, we not show you "fancy" reportage of the festival ;) but ..., we want to show you, some our archival photos from our trip to Asia and Oceania, which depicting kitchen facilities, which we tasted delicious local dishes. Enjoy!
***
W Sydney trwa właśnie (w sumie to już się kończy) Good Food Month. To właśnie na październik, przypada część największego australijskiego festiwalu celebrującego przepyszne jedzenie, bazujące przede wszystkim na doskonałych produktach. Najlepsze restauracje, kawiarnie, bary w Sydney i okolicach, prezentują swoje nowe menu, nowe smaki czy nowe metody przyrządzania dań. Swoje przysłowiowe 5 minut mają kulinarni debiutanci, a także producenci żywności, rolnicy, hodowcy. Odbywają się warsztaty, wykłady z najlepszymi światowymi restauratorami oraz kucharzami. Organizowane są około-jedzeniowe wydarzenia. Począwszy od pikników na świeżym powietrzu, poprzez popisy najlepszych szefów kuchni, kulinarne pojedynki, pop -upy na barowych imprezach kończąc.
Na przekór, nie pokażemy Wam "fancy" relacji z tego festiwalu ;) ale... (choć co nieco, na temat Good Food Month, mamy jeszcze w zanadrzu) postanowiliśmy Wam pokazać, niektóre nasze archiwalne zdjęcia z podróży po Azji i Oceanii, przedstawiające zaplecza kuchenne, z których próbowaliśmy przepysznych lokalnych dań! Smacznego!*
Vietnam - Ho Chi Minh - Sajgon
Vietnam - Hanoi
Laos
Vietnam - Hanoi
Fiji - Nanuya Lailai Island
Thailand - Bankok
Filipiny - Banaue
Vanuatu - East Tanna Island
Malezja - Kuala Lumpur
Malezja - Penang
Vanuatu - West Tanna Island
Vanuatu - West Tanna Island
Właśnie w tej vanuateńskiej kuchni, D. uczyła się przyrządzać lobstera TUTAJ>> / In that vanuatu's kitchen, D. learned to cook lobster HERE>>
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
fajnie, że jesteś z nami i komentujesz :)